РФ може використати пандемію для політичного впливу, – міністр оборони Німеччини

 

Міністерка оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер заявила, що Російська Федерація і Китай спробують отримати політичну вигоду з пандемії коронавірусу.

Про це німецька урядовиця сказала у четвер, 18 лютого, в інтерв’ю Deutsche Welle.

“Нам відомо: в Росії, зокрема в силових структурах, обговорюється, що через коронавірус багато держав на Заході будуть зайняті наслідками нинішньої кризи і завданим економічним збитком, і це дасть більше простору для російського впливу на міжнародній арені”, – зазначила Крамп-Карренбауер.

На її думку, було би “наївно” вважати, що Росія і Китай не захочуть “використовувати ситуацію навколо COVID-19 у власних інтересах”. Вона назвала Китай “суперечливим викликом” для Євросоюзу і НАТО.

“З одного боку, важливий економічний партнер, велика країна, без якої не вирішити глобальні питання людства на кшталт зміни клімату. Однак це ще і країна, яка прагне впливати, вдаючись до методів, про які ми можемо сказати, що вони не узгоджуються ні з мультилатералізмом, ні з порядком, заснованим на дотриманні правил”, – констатувала німецька міністерка.

Вона зазначила, що поки це не відображалося на доктрині НАТО, але країнам альянсу та Євросоюзу доведеться слід знайти відповідь на цей стратегічний виклик.

Читайте також:
Нова концепція НАТО буде спрямована на стримування Росії і Китаю, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна