“Північний потік-2” будують пришвидшеними темпами до дня Росії, – СЗР

 

Російська Федерація нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями під час будівництва “Північного потоку-2”, адже поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії.

Про це в п’ятницю, 19 лютого, інформує Служба зовнішньої розвідки України.

Як зазначають у розвідці, йдеться про дотримання суднами забезпечення затвердженого маршруту під час переходу з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії.

Упродовж останніх місяців судна “Фінвал”, “Умка”, криголами “Владислав Стрижов” та “Юрий Топчев” неодноразово проходили в німецьких територіальних водах через зону зимівлі птахів, рух суден якою заборонений.

У СЗР зазначають, що Росія добудовує трубопровід “ударними темпами”, тому на глибинах 65-70 м труба укладається вдвічі швидше, ніж на значно менших глибинах. Такий темп обумовлений політичним рішенням – якнайшвидше завершити будівництво, приурочивши його до дня Росії – 12 червня.

Читайте також:
Байден назвав “Північний потік-2” невигідним для Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна