Байден назвав “Північний потік-2” невигідним для Європи

Президент США Джозеф Байден вважає будівництво російського газогону “Північний потік-2” невигідним для Європи.

Про це повідомила речниця Байдена Дженніфер Псакі, поінформував сайт Білого дому.

“Президент продовжує вірити, що “Північний потік-2″ – це погана угода для Європи. Ми знаємо, що попередня адміністрація наклала нові обмеження на діяльність, пов’язану з трубопроводом згідно із законом про національну оборону і ми розглянемо ці заходи”, – сказала Псакі.

Речниця Білого дому наголосила, що Байден очікує на консультації з європейськими партнерами щодо російського газогону.

“Він із нетерпінням чекає продовження консультацій з нашими європейськими партнерами з цього питання. І якщо буде чим поділитися щодо його розмови з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель, ми, безумовно, повернемося до вас”, – додала Псакі.

Як відомо, 16 липня 2020 року США рекомендували компаніям-інвесторам переглянути питання про участь у проєкті з будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Держсекретар Майк Помпео заявив, що Держдепартамент планує запровадити нові санкції проти компаній-інвесторів Nord Stream 2.

Прокладка газопроводу “Північний потік-2” була зупинена в грудні 2020 року, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції США, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.
Санкції США скеровані саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Читайте також:
У водах Данії відновили будівництво “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна