МОУ профінансує створення оперативно-тактичного ракетного комплексу “Сапсан”, – Таран

 

Міністерство оборони України заявило, що повертає у порядок денний проект вітчизняного оперативно-тактичного комплексу. Контракт на перший дослідний дивізіон ОТРК “Сапсан” планується підписати у 2021-му році.

Про це в п’ятницю, 19 лютого, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, йдеться про підготовку контракту на виготовлення першої дослідної батареї оперативно-тактичного комплексу, відомого під назвою “Сапсан” або “Грім-2”, що розробляється у КБ “Південне”.

Міністр пояснив, що ще в січні відвідав стратегічні підприємства вітчизняної ракетно-космічної галузі в Дніпрі — ДП “Південмаш” та ДП “КБ “Південне”.

“Ознайомившись з перспективними розробками у сфері ракетно-реактивного озброєння для Збройних Сил України, ми заявили, що готові розширити фінансування української ракетної програми. Тепер переходимо до конкретних кроків”, — розповів Андрій Таран, якого цитує його пресслужба.

“Оскільки ступінь готовності всього проєкту вже перевищив 80%, маємо зробити останній крок та завершити цю роботу. Розробка вітчизняного оперативно-тактичного ракетного комплексу від КБ “Південне” має найвищий пріоритет, співмірний тому ж ракетному комплексу “Нептун”, — додав Таран.

Читайте також:
Таран: Міноборони готове розширити фінансування ракетної програми України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна