Франція передала Україні перший корпус катера для Морської охорони ДПСУ. ВІДЕО

 

Франція передала представникам Державної прикордонної служби України корпус першого катера FPB 98 MKI для Морської охорони.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ в четвер, 18 лютого.

Зазначається, що захід відбувся відповідно до умов контракту, який укладено між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та французькою компанією OCEА щодо будівництва та постачання двадцяти катерів для українських прикордонників.

Наразі представники прикордонного відомства України з-поміж робочої групи, яка здійснює нагляд за будівництвом, перебувають у Франції.

Керівник робочої групи капітан 1 рангу Владислав Смірнов і директор з питань виробництва та якості компанії OCEA Люк Булестре підписали прийом корпусу першого катера FPB 98 MKI для Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Сьогодні в роботі перебувають ще п’ять корпусів для катерів морської безпеки та охорони морських кордонів спеціального призначення, один із яких вже на 60% завершений.

Контракт щодо реалізації українсько-французького проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України був підписаний 22 липня 2020 року.
Україна має отримати сучасні катери для захисту державного кордону, здобути сучасні технології в будівництві кораблів, що надалі дозволить самостійно обслуговувати корабельно-катерний склад та розвивати власне виробництво.

Французька компанія OCEA обрала українським партнером підприємство “Нібулон” із Миколаєва.
Загалом проєкт передбачає протягом трьох років будівництво для Держприкордонслужби України 20 найсучасніших патрульних катерів, чверть із замовлення буде виконано вітчизняним підприємством за французькими технологіями.

Читайте також:
ДПСУ показала службову собаку Тріксі, яка занюхала понад 500 пакетиків з наркотиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна