Україна скликає засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації в ОРДЛО та Криму

 

У вівторок, 23 лютого, відбудеться засідання Генеральної асамблеї ООН, де Україна розповість про ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю Lb.ua, опублікованому в четвер, 18 лютого.

“Чому Росія щоразу організовує безперспективну для неї розмову… Бо це щоразу відбувається за тиждень або два до того, коли українська сторона скликає засідання Генеральної асамблеї. Зараз воно відбудеться 23 лютого. Одним із пунктів порядку денного – доповідь про ситуацію на окупованих територіях України”, – сказав він.

Кислиця додав, що делегація не буде скликати окреме засідання Ради безпеки щодо проведення форуму окупантів “Російський Донбас”.

“Ні, не буде: це ще не той рівень проблеми, що вимагає прямого залучення Радбезу. Чи це стане частиною нашої роботи по розробці нових документів вже на наступній сесії? Так, буде. Чи ми будемо говорити про це під час засідання Генеральної асамблеї 23 лютого? Так будемо говорити”, – наголосив він.

Нагадаємо, також Кислиця пояснив, за яких умов миротворців ООН можуть ввести на Донбас.

Читайте також:
Радбез ООН до річниці Мінська-2: Росію звинуватили в підриві міжнародного миру і безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна