Кислиця пояснив, за яких умов миротворців ООН можуть ввести на Донбас

 

Миротворці Організації Об’єднаних Націй можуть бути введені на Донбас лише у випадку укладення мирного договору між Україною і Росією. При цьому звернення України в ООН про введення миротворців залишається в силі.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю виданню “Лівий берег”, яке опубліковане в четвер, 18 лютого.

“Послідовність така: сторони конфлікту досягають мирної угоди. Його підтримує ООН, після чого їде місія, яка у співпраці зі сторонами конфлікту, а головне, у співпраці з країною-сувереном, вивчає, який під цю мирну угоду найкраще підходить формат. Глава місії доповідає Раді”, – сказав Кислиця.

Далі ООН разом з Україною розробляє мандат, після чого угоду направляють на розгляд Верховної ради за ініціативою уряду і президента.

Кислиця зазначив, що звернення України до ООН про введення миротворців на Донбас поки що ніхто не скасовував.

Однак у Нью-Йорку поки немає практичної дискусії щодо розгортання місії.

Читайте також:
Офіцер НГУ став радником з питань реформування миротворчої поліції ООН. Служитиме в Італії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна