ДБР звинувачує посадовців Міноборони у закупівлі непридатних апаратів ШВЛ на ₴11 млн

 

Державне бюро розслідувань викрило посадовців Міноборони у закупівлі за одинадцять мільйонів гривень непридатних апаратів штучної вентиляції легенів для потреб Збройних сил України.

Про це в четвер, 18 лютого, інформує пресслужба ДБР.

“Оперативні працівники ДБР отримали інформацію, що у травні 2020 року в Міністерстві оборони в особі Командування Медичних сил Збройних сил України було здійснено закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 млн грн. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливлює використання закуплених медичних виробів за прямим призначенням”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 лютого слідчими проведено обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів на території міста Києва, під час яких вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, триває досудове розслідування.

Читайте також:
“Образа честі й гідності”: екскомандувач Медсил ЗСУ подав позов проти фронтмена гурту “Антитіла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна