“Образа честі й гідності”: екскомандувач Медсил ЗСУ подав позов проти фронтмена гурту “Антитіла”

 

Колишній командувач Медичних сил Збройних сил України Ігор Хоменко подав позов проти музиканта й волонтера Тараса Тополі.

Про це Тополя повідомив у п’ятницю, 15 січня, у фейсбуці.

Він припускає, що позов пов’язаний із його критикою медичного забезпечення українських військових.

“Пам’ятаєте, як Командування Медичних сил вчинило акт безкоштовного піару, і подало в суд на волонтерку Наталку Воронкову? За те, що говорила забагато і незручно. Прикол в тому, що мені також прилетіло. Ще в листопаді! Сповіщення, чомусь, отримав лише вчора, привітання на старий Новий рік”, – написав лідер гурту “Антитіла”.

Тополя розповів, що Хоменко подав позов проти нього ще 23 листопада 2020 року.

“Нагадаю, листопад. Ще не відбулася інспекція Міноборони, ще не відпрацювали слідчі військової служби правопорядку щодо ШВЛ, хоча міністр оборони вже звільнив Хоменка за вказівкою президента, і його взяв під крило друг Хомчак (головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, – “Н”). Отже, ще можна показувати силу і ставитися до підлеглих як до сміття. Ще Воронкова не поїхала з інспекцією на “передок”. Але волонтери плутаються під ногами, заважають правильно “пиляти” бюджет Міноборони – сотні мільйонів наших з вами податків. Тож командувач (тоді вже “екс”, але в позові чомусь вказується як чинний) подає на мене до суду”, – зазначає музикант.

Тарас Тополя повідомив, що “країна дізнається про реальний стан військової медицини на сьомому році війни”.

“Розкажемо й про те, що досі не призначений новий Командувач Медичних сил. Третій місяць величезний підрозділ без керівника, бо Хомчак не погоджує кандидатуру. Головний у нас, мабуть, не міністр оборони і навіть не президент, а Хомчак”, – резюмує волонтер.

Водночас Ігор Хоменко підтвердив, що йдеться про позов про образу честі й гідності, однак деталей не озвучив.

“Я не хочу зараз коментувати, тому що, я ж кажу, ніхто не ховається, все буде відкрито”, – заявив екскомандувач Медичних сил ЗСУ в коментарі “Радіо Свобода”.

Читайте також:
Волонтерка і парамедик Аліна Михайлова: Нашому інформаційному фронту дуже не вистачає бійців. Бо як переможемо Росію – пересваримось між собою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна