Зеленський змінив склад РНБО

 

Президент Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки і оборони України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідному указі глави держави №56/2021 від 17 лютого.

“Ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Лапутіну Юлію Анатоліївну – міністра у справах ветеранів України”, – йдеться в документі.

Юлія Лапутіна народилася 1967 року у Києві. Має педагогічну та психологічну освіту. Також захистила кандидатську дисертацію із психології та здобула науковий ступінь кандидата психологічних наук. Має професійну підготовку зі спортивної стрільби.

У 1992 році почала службу в лавах Служби безпеки України оперуповноваженою підрозділу контррозвідки. Протягом 2010-2012 років обіймала посаду заступника начальника Центру спеціальних операцій “А” СБУ.

З 2014 року – заступниця начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

З 14 квітня 2014 року в складі першої об’єднаної групи СБУ висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ “Альфа”. У вересні-грудні була командиром оперативної групи СБУ в АТО і виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань.

Входить до складу Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

У березні 2020 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Лапутіній військове звання генерал-майора.

До призначення в Мінветеранів працювала генеральною директоркою директорату в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:
Банкова анонсувала “жорсткі рішення” щодо загроз нацбезпеці на засіданні РНБО 19 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна