Банкова анонсувала “жорсткі рішення” щодо загроз нацбезпеці на засіданні РНБО 19 лютого

 

Офіс президента України анонсував засідання Ради національної безпеки і оборони України. Частину питань на ньому буде розглянуто в закритому режимі.

Засідання має відбутися в п’ятницю, 19 лютого, в приміщенні ОП на вулиці Банковій, 11 у Києві.

Президент Володимир Зеленський доручив секретареві РНБО Олексію Данілову розпочати підготовку засідання.

“Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством. Суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики та вміє реагувати на них професійно й швидко”, – повідомив пресцентр ОП у своєму телеграм-каналі в суботу, 13 лютого.

“Очевидно також, що, на превеликий жаль, у період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії”, – додали речники Банкової.

В ОП також наголосили, що для Зеленського є “безумовним пріоритетом виконання конституційного обов’язку президента” із забезпечення національної безпеки держави.

“Рішення, які ухвалюються в результаті колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, цілковито відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави”, – резюмували в ОП.

Читайте також:
Зеленський ініціював засідання РНБО, яке буде частково закритим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна