Голова правління “Восток SOS” Юлія Красільникова увійшла до гуманітарної підгрупи УкрТКГ

 

Голова правління “Восток SOS” Юлія Красільникова офіційно увійшла до гуманітарної підгрупи української делегації в Тристоронній контактній групі.

Про це увечері в середу, 17 лютого, повідомили в пресслужбі “Восток SOS”.

Зазначається, що Красільникова представлятиме інтереси жителів ОРДЛО в якості радниці делегації України.

“Участь Юлії у підгрупі підтримала низка громадських та благодійних організацій, які опікуються питаннями збройного конфлікту та внутрішнього переміщення”, – йдеться в пресрелізі.

Довідково:
Юлія Красільникова – народилася у місті Довжанськ (колишній Свердловськ Луганської області) і до 2014 року жила та працювала на Луганщині. Була очевидецею та учасницею подій в Луганську взимку 2013 та навесні 2014 років.

До початку конфлікту жила у Луганську, де працювала в правозахисній організації “Поступ”.

З 2014 року працювала на лінії розмежування в рамках групи гуманітарного реагування та моніторингових місій.
Крім того, Юлія співзасновниця Благодійного фонду “Восток SOS”, який з 2014 року допомагає постраждалим від війни.
Має досвід гуманітарної допомоги місцевому населенню у труднодоступних населених пунктах під час активної фази війни та організації допомоги вимушеним переселенцям.

Тривалий час Юлія координувала роботу з документування порушень прав людини в ході збройного конфлікту, допомагала у звільненні заручників, підтримувала їхні сім’ї та сім’ї зниклих безвісти, а також неодноразово брала участь у міжнародних моніторингових місіях у прифронтових населених пунктах Луганської та Донецької областей.

Юлія має досвід роботи з розвитку місцевих громад в прифронтовій території Луганської області в період з 2016 по 2020 роки.
З березня 2020 року голова правління благодійного фонду “Восток SOS”.

Читайте також:
Журналіст Денис Казанський та інші переселенці долучені до ТКГ з боку України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна