СБУ перекрила канал контрабанди стероїдів до Євросоюзу

 

Служба безпеки України заблокувала діяльність угруповання, яке займалося контрабандою заборонених сильнодіючих речовин та фальсифікованих медпрепаратів.

Про це у вівторок, 16 лютого, поінформував пресцентр СБУ.

Вартість вилученої партії стероїдів становить 1,5 мільйона гривень за цінами “чорного ринку”.

Слідство стверджує, що організатори групи налагодили канал нелегального переправлення до Євросоюзу та Російської Федерації заборонених до вільного обігу сильнодіючих речовин, зокрема метандієнону та нандролону.

Зазначається, що “товар” для реалізації вони отримували від своїх спільників із деяких країн Азії.

Частину препаратів ділки виготовляли за місцем проживання одного з учасників угруповання і реалізовували в різних регіонах України.

Для пошуку клієнтів контрабандисти створили декілька спеціалізованих сайтів, де пропонували свою продукцію. “Товар” для замовників ділки переправляли через поштові сервіси і кур’єрів, які входи до складу групи. Гроші за медпрепарати клієнти перераховували на банківські картки зловмисників.

Під час обшуків за місцями проживання та у складських приміщеннях учасників угруповання, крім партії стероїдів, правоохоронці також виявили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку і банківські картки із доказами протиправної діяльності.

Слідчі дії проводять в провадженні за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Львові СБУ викрила контрабанду понад тонни героїну до Євросоюзу. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна