У Львові СБУ викрила контрабанду понад тонни героїну до Євросоюзу. ФОТО, ВІДЕО

 

Служба безпеки України запобігла контрабанді рекордної партії героїну до країн Євросоюзу транснаціональним організованим злочинним угрупуванням – 1035 кг.

Про це у вівторок, 5 січня, інформує пресцентр СБУ.

“За результатами тривалої багатоходової спецоперації співробітникам СБ України вдалось задокументувати протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання з-поміж громадян Туреччини”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники організували ввезення на територію нашої держави героїну на судні, яке прибуло до Одеського морського торгівельного порту у грудні 2020 року.

Наркотики намагалися приховати в контейнері серед продуктів харчування.

“Для викриття та документування протиправної діяльності всіх учасників вказаного наркоугруповання було прийнято рішення щодо проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої поставки”, – зазначає пресслужба СБУ.

За результатами проведених заходів оперативники спецслужби затримали трьох іноземців у Львові (згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу) під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях.

Як встановили у спецслужбі, надалі зловмисники планували переправити героїн до Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу. Цього ж дня у Львові затримали громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили 1035 кг речовини, підготовленої до транспортування.

Експрес-тести засвідчили, що це – героїн. Вартість вилучених наркотиків за цінами “чорного ринку” становить понад 2,3 млрд грн.

Додатково проводяться обшуки у місцях тимчасового проживання фігурантів.

Контрабанда СБУ Контрабанда СБУ 2 Контрабанда СБУ 3
<
>

 

 

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

Спецоперація із викриття протиправної діяльності проводилась оперативниками та слідчими СБУ під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури за сприяння Державної митної служби України.

Читайте також:
Харківщина повинна оголосити війну вуличній наркоманії, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна