Росія у ТКГ намагається зробити стороною конфлікту “народ Донбасу”, – Гармаш

 

Українська сторона на засіданні політичної підгрупи в ТКГ чітко вказала, що на Донбасі конфліктують Російська Федерація та Україна, і попросила росіян не відволікати учасників консультацій від обговорення запропонованого Україною Плану спільних дій.

Про це у вівторок, 16 лютого, заявив представник Донецька в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, журналіст Сергій Гармаш у фейсбуці.

На  останньому засіданні робочої групи з політичних питань ТКГ “як ніколи, часто” порушувалося питання про сторони військового конфлікту на Донбасі, зазначив він.

“Представники Росії стверджували, що це Україна і “Донбас”. Також з тієї сторони звучав варіант – “народ Донбасу”. Ми чітко вказали, що конфліктують Росія та Україна. І попросили не робити таких провокацій, тому що вони відволікають учасників консультацій від обговорення Плану дій, запропонованого Україною (…) Отож, згоди у визначенні сторін конфлікту учасники переговорів ще не дійшли. Але той факт, що це питання стало привертати так багато уваги, дає надію”, – написав Гармаш.

На продовження теми термінів він зазначив, що українська сторона, як і раніше, намагається з’ясувати у представників Росії, яку територію вони розуміють під поняттям “ОРДЛО”.

Він пояснив, що та, яка по факту була захоплена російськими незаконними збройними формуваннями, на 1400 км більша, ніж зафіксована в Мінських угодах.

“На яку тоді територію поширюються Мінські домовленості – досі незрозуміло. Це питання – не менш першорядне, ніж визначення сторін конфлікту. Але й тут ми не отримуємо чіткої відповіді, хоча воно й записане в Мінських угодах. Москва має дивовижну здатність ставати глухою і сліпою, коли не хоче чогось бачити і чути. Особливо якщо йдеться про підписані нею ж домовленості… А потім хтось дивується, чому перемовини не дають результату. Перемовини кого, з ким і про що?”, – зауважив журналіст.

Читайте також:
Радбез ООН до річниці Мінська-2: Росію звинуватили в підриві міжнародного миру і безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна