Неїжпапа: Росія перетворила окупований Крим на найпотужнішу військову базу

 

Російська Федерація за час окупації Криму істотно наростила військову присутність. Сьогодні анексований український півострів є найпотужнішою російською військовою базою.

Про це заявив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа у інтерв’ю “Укрінформу”, опублікованому у вівторок, 16 лютого.

За його словами, Україна втратила в Криму одинадцять кораблів і катерів, десять суден забезпечення, а також судноремонтні заводи.

“Протягом семи років бойовий склад надводних кораблів і підводних човнів Чорноморського флоту збільшено на 45%. Загальна кількість складає 58 одиниць, у тому числі носії крилатих ракет морського базування “Калібр” – 13 одиниць”, – зазначив Неїжпапа.

А кількість російських бойових літаків збільшено в 3,5 рази, вертольотів – в дев’ять разів, кількість танків досягла близько 40 одиниць. Крім того, Росія розгорнула систему протиповітряної, протиракетної і протикорабельної оборони, а число військовослужбовців збільшено в три рази – до 40 000 осіб.

“Таким чином РФ перетворила АР Крим на найпотужнішу військову базу”, – додав командувач.

Читайте також:
ВМС вдвічі посилили корабельно-катерне угруповання на Азовському морі, – Неїжпапа

Рада закликала світ засудити окупацію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна