Верховний Суд залишив без руху позов щодо санкцій проти каналів Медведчука

 

Верховний Суд України залишив без руху позов ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації” до президента стосовно оскарження запровадження санкцій проти телеканалів “112 Україна”, “NewsOne” і “Zik”.

Про це в понеділок, 15 лютого, інформує пресслужба суду.

“Ухвалою від 15 лютого 2021 року у справі № 9901/33/21 позовну заяву ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації” залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків“, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення суду мотивоване тим, що кошти, перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати докази, що підтверджують зарахування коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви.

їКрім цього, позивач не надав ВС відповідних доказів, які б підтверджували необхідність та доцільність залучення РНБО, СБУ, ВР до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Цей позов надійшов 12 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду.
Позивач оспорював указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року 2Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Читайте також:
До Верховного Суду надійшов третій позов на санкції проти “112 Україна”, NewsOne і ZIK

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також:
Україна звернулася до YouTube, щоб закрити ще й там NewsOne, ZIK і “112 канал”

Санкції щодо каналів Медведчука готували таємно, бо в Україні шалена агентура РФ, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна