У Києві СБУ оголосила підозру “заступнику міністра інформації ДНР”, що катував полонених українських військових

 

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому “заступнику міністра інформації” так званої “ДНР” у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у створенні терористичної організації.

Про це в понеділок, 15 лютого, інформує пресцентр СБУ.

За даними слідства, підозрюваний обіймав цю посаду у 2014-2016 роках. Він активно пропагував за приєднання тимчасово окупованих територій Донбасу до Російської Федерації та агітував голосувати на псевдовиборах.

Як зазначає пресслужба офісу генпрокурора, чоловік також вчиняв насильство щодо полонених українських військових.

Згодом він через Росію повернувся на підконтрольну Україні територію поза встановленими пунктами пропуску. У Києві одразу почав працювати політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Оперативники Служби безпеки встановили місце його проживання в столиці та провели обшуки. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та матеріали, які підтверджують злочинну діяльність.

Йому повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичної групи чи терористичної організації.

За першою статтею йому загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі із або без конфіскації майна, а за другою статтею — позбавлення волі від 8 до 15 років із або без конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ на Луганщині оголосила про підозру “голові райсуду ЛНР”

СБУ оголосила підозру головному прикордоннику “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна