СБУ на Луганщині оголосила про підозру “голові райсуду ЛНР”

 

Служба безпеки України повідомила про підозру в посяганні на основи національної безпеки представнику адміністрації так званої “ЛНР”.

Про це в п’ятницю, 5 лютого, повідомляє пресслужба 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

За даними досудового слідства, восени 2015 року луганський адвокат добровільно приєднався до російських окупантів та очолив один із фейкових “районних судів м. Луганська”.

Зловмисник сприяє окупаційному режиму через застосування “правових норм” квазіреспубліки.

Зокрема, він санкціонував затримання та незаконне позбавлення волі громадян України, які виступали проти російської збройної агресії та окупаційної адміністрації.

Його дії кваліфіковано за частиною другою статті 110 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення зловмисника в загальнодержавний розшук.

Зазначається, що з 2015 року на Луганщині СБУ повідомляла про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України майже 90 “суддям” і “прокурорам” фейкової республіки.

Нагадаємо, нещодавно СБУ оголосила підозру першому заступнику міністра “МВС ЛНР” Романові Ведмеденку.

Читайте також:
Російські окупанти хочуть провести ще один псевдореферендум про об’єднання “ЛНР” і “ДНР”, – правозахисники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна