Помер посол України в Китаї Сергій Камишев

 

У неділю, 14 лютого, помер посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев. Йому було 64 роки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Камишев розпочав роботу в МЗС у перші роки після здобуття Україною незалежності та присвятив понад два десятиліття свого життя роботі на дипломатичній службі.

Він очолював українське посольство в Пекіні з 2004 по 2009 рік. У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський повторно призначив дипломата на цю посаду.

“Знаний професіонал, за довгі роки дипломатичної роботи він зробив видатний внесок у розбудову відносин України з країнами Азії та Близького Сходу. Світла пам’ять і щирі співчуття близьким”, – написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у твіттері.

До початку 2000-х років Камишев працював в українських посольствах в Єгипті, Лівані та Сирії, потім – в апараті МЗС.

У 2009−2010 роках очолював Департамент консульської служби, з 2010-го по 2014-й працював заступником міністра Кабінету міністрів і заступником керівника Секретаріату. У 2019 році, до другого призначення посаду посла України в КНР, Камишев був радником глави офісу президента.

Читайте також:
Помер режисер Сергій Проскурня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна