Помер режисер Сергій Проскурня

 

На 64-му році життя помер український режисер і продюсер Сергій Проскурня.

Про це повідомив колишній міністр культури Євген Нищук у фейсбуці.

“Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ… Я його називав “наш Драматург”. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив.

Величезна втрата для мене, для усіх нас”, – написав Нищук.

Сергій Проскурня – український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України “Експеримент” (2001) та імені Сергія Данченка (2017).

Народився 1957 року у Львові. З грудня 2007 року входив до команди міністра культури і туризму України Василя Вовкуна, згодом став радником міністра на громадських засадах. Був художнім керівником Одеського театру опери та балету.

З 2009 до 2015 року працював головним режисером Черкаського драмтеатру. У 2013–2014 роках зняв кінопроєкт “Наш Шевченко” (частину сюжетів знімав на Євромайдані). Розробив концепцію виставки “Шевченкоманія” у “Мистецькому арсеналі”.

Був режисером ораторії “З нами Бог”, присвяченої Героям Небесної сотні та військовим, що воюють на сході України, головним режисером-постановником концерту “Україна. Народжені вільними”, який відбувся на День незалежності на Майдані у 2016 році.

Читайте також:
Помер батько Героя України Василя Сліпака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна