Ткаченко підтвердив російське фінансування телеканалів “112 Україна” NewsOne і ZIK

 

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Російська Федерація опосередковано фінансувала телеканали NewsOne, ZIK та “112 Україна”.

Про це урядовець сказав у інтерв’ю LB.ua, опублікованому в понеділок, 15 лютого.

За словами Ткаченка, такі висновки можна зробити з результатів розслідування Тимчасової слідчої комісії парламенту стосовно телеканалів.

“Під час роботи тимчасової слідчої комісії щодо “медведчуківських” каналів нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавив якраз факт їх придбання, адже там довга й заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії, як мінімум на етапі придбання цих каналів”, – сказав Ткаченко.

Міністр стверджує, обговорення того, що робити з телеканалами, які, по суті, є пропагандистською машиною Кремля на території України, відбувалося в різних форматах, складах і тривало понад два місяці.

“Ця ідея (блокування каналів через санції щодо Козака, – “Н”) була, в тому числі й моєю. Я був одним із тих, хто доносив її – під час обговорення в різних колах – як найбільш ефективну та показову”, – стверджує урядовець.

Він наголосив, що Рада національної безпеки і оборони вводила санкції на основі дій правоохоронців.

Читайте також:
Верховний Суд відхилив позов щодо санкцій проти телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також:
Україна звернулася до YouTube, щоб закрити ще й там NewsOne, ZIK і “112 канал”

Санкції щодо каналів Медведчука готували таємно, бо в Україні шалена агентура РФ, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна