У ВООЗ назвали найбільш імовірну версію появи COVID-19

 

Член міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, доктор Пітер Дашак назвав найбільш вірогідну версію передачі коронавірусу – через кажанів.

Про це він заявив в інтерв’ю The New York Times, опублікованому в неділю, 14 лютого.

За словами науковця, місцем поширення інфекції міг стати південь Китаю або Південно-Східна Азія.

“Якщо би потрібно було сказати, на який шлях (поширення коронавірусу,“Н”) ви би поставили, я вважаю, що вірус з’явився в Південно-Східній Азії або Південному Китаї від кажанів, потрапивши потім на ферму диких тварин”, – сказав Дашак.

Він зазначив, що від кажанів COVID-19 міг заразитися один із співробітників таких ферм або інші їх мешканці – тхори, борсуки, єнотоподібні собаки і вівери. Така версія отримала найбільшу підтримку китайських дослідників та учасників місії ВООЗ під час спільного обговорення.

Дашак додав, що під час розслідування експерти ВООЗ не отримали доступ до особистих справ деяких пацієнтів, адже в Китаї медкарти вкрай конфіденційні.

“Ми хотіли зустрітися з деякими пацієнтами. Вони не бажали йти на це, тому їх не примушували брати участь у зустрічі з нами”, – додав експерт.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ оцінили ймовірність лабораторного походження COVID-19.

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструвати випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Хвороба може супроводжуватися жаром, кашлем, задухою, втратою нюху й іноді смаку, пневмонією. Принаймні у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі.

11 березня 2020 року ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

Читайте також:
В Україні за добу виявили понад 3 тисячі нових COVID-хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна