Доба ООС: сім ворожих порушень, безпілотник скидав ВОГи під Золотим, один воїн поранений

 

Протягом попередньої доби, 12 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Донецький напрямок (район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”). Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації вели вогонь в бік українських позицій із підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

Біля Павлополя внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Його оперативно доправлено до лікувального закладу, де воїну надається необхідна медична допомога.

Луганський напрямок (район відповідальності ОТУ “Північ”). Російсько-окупаційні війська двічі застосували безпілотний літальний апарат і скинули два постріли ВОГ-17 біля позицій Об’єднаних сил неподалік селища Золоте-4.

Поблизу Новолуганського українські захисники зафіксували проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

“Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь”, – розповіла речниця пресцентру командування ОС Ярослава Зоріна.

Від початку поточної доби, 13 лютого, станом на 7:00, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Крім того, 12 лютого представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 78 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4643 транспортних засоби та 4117 осіб. На причетність до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів доставлялись чотири особи.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” на тимчасово окуповану територію України прослідувало 857 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 442 особи. Через КПВВ “Новотроїцьке” – 94 і 78 осіб відповідно.

Читайте також:
Доній про доктрину “Русский Донбас”: ідейно обґрунтовується подальша територіальна експансія від Одеси до Харкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.