На півдні Донеччини окупанти просунулися в бік позицій ЗСУ, – ОБСЄ

 

Російські гібридні окупаційні війська просунулися в бік позицій підрозділів Збройних сил України в Донецькій області.
Йдеться про подовження траншей, внаслідок чого скоротилася відстань до українських позицій.

Про це з посиланням на дані ОБСЄ повідомили в пресцентрі української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін в суботу, 13 лютого.

Зазначається, що збройні формування РФ регулярно проводять заходи по зміні та просуванню своїх позицій у сторону підрозділів ЗС України.

“БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ виявив два подовження траншей поблизу населеного пункту Набережне Донецької області, які були оцінені Місією (ОБСЄ – Н.) як просування збройних формувань РФ та її найманців, внаслідок чого відстань до позицій Збройних Сил України зменшилася приблизно до 700 м і 500 м відповідно”, – йдеться в повідомленні.

В УС СЦКК підкреслили, що ці факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ не зацікавлені у виконанні раніше досягнутих домовленостей.

Додамо, що село Набережне знаходиться на півдні Донецької області, в Новоазовському районі на березі річки Кальміус, біля Чермалика.

Також на полігоні поблизу населеного пункту Тернове у непідконтрольному урядові України районі Донецької області патруль ОБСЄ зафіксував три одиниці 122 мм гаубиць Д-30, 122 мм реактивну систему залпового вогню БМ-21 “Град” та 122 мм самохідну гаубицю 2С1 “Гвоздика”.

Вони розміщені з порушенням відповідних ліній відведення та 35 одиниць танків, за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

Читайте також:
Окупанти на Донбасі риють траншеї та облаштовують мінометні окопи, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна