Україна веде переговори зі SpaceX щодо запуску свого супутника

 

Україна обрала американську компанію SpaceX Ілона Маска для запуску супутника дистанційного зондування землі “Січ 2-30 (2-1)”. Наразі тривають технічні переговори.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у інтерв’ю на телеканалі “Перший діловий” у четвер, 11 лютого.

За його словами, відповідне рішення було прийнято президентом Володимиром Зеленським.

“У нас реально є вікно запустити апарат у грудні з допомогою іноземного оператора – в даному випадку – SpaceX, з яким ми зараз співпрацюємо з точки зору сумісності апарату з ракетою-носіїв”, – сказав Уруський, якого цитує “РБК”.

Міністр зазначив, що скоро стане відомо, чи можливо поєднати український супутник з ракетоносієм SpaceX. Віце-прем’єр зазначив, що на сьогоднішній день супутник практично готовий.

“Він вимагає кінцевого аналізу та експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску”, – пояснив він.

Читайте також:
До кінця року Україна має вивести в космос власний супутник, – Уруський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна