У Тернополі презентували фільм про оборонців ДАПу “Трохи нижче неба”

 

У Тернополі пройшов допрем’єрний показ документального фільму “Трохи нижче неба” – про чотирьох “кіборгів” із Тернопільщини.

Про це в п’ятницю, 12 лютого, повідомляє АрміяInform.

У кіно йдеться про воїнів 80-ї окремої бригади ДШВ старшого сержанта Івана Вітишина, старшого солдата Ігоря Римара, солдатів Володимира Труха й В’ячеслава Мельника, які загинули в Донецькому аеропорту в найдраматичніший період боїв січня 2015 року.

“Фільм про історію простих хлопців, які в найскладніший для України час стали на її захист та опинилися в місці, від якого до неба лиш рукою сягнути. Стрічка про наших героїв, котрих не маємо права забути”, – йдеться в повідомленні.

Тернопіль став четвертим містом після Києва, Луцька й Рівного, де відбувся допрем’єрний показ.

Однак саме в цьому місті творці стрічки Михайло Ухман, Сергій Коновал і Руслан Горовий відчули, що є найважчим у фільмі, який вони знімали.

За словами режисера “Трохи нижче неба” Руслана Горового, найстрашніше в документалістиці – підходити до матерів, дружин чи дітей загиблих героїв кіно, яке він та однодумці створили.

“Хочемо, щоби люди знали правду, лише тоді вони більше цінуватимуть ту жертву, яку принесли мій син та інші українські воїни заради мирного й доброго життя всієї країни”, – розповіла мама “кіборга” Марія Вітишин.

Сьогодні показ відбувся там, де зародилася ідея кінострічки.

“Це була важка прем’єра фільму про “кіборгів”, адже в залі перебували матері полеглих героїв. Я боявся, щоби з ними чогось не трапилося, бо не кожна мати може пережити історію загибелі своєї дитини, але маємо таку реальність. Найближчим часом допрем’єрні покази “Трохи нижче неба” пройдуть у Львові та Дніпрі”, – наголосив Михайло Ухман.

Зараз тривають переговори про показ “Трохи нижче неба” на провідних українських телеканалах.

Читайте також:
“Коти в ДАПі оглухли від обстрілів, ми – теж”. Київський “кіборг” Віталій Лозовий – про нелюдські умови оборони аеропорту, дивні “перезмінки” з росіянами та кіно наяву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна