Заступнику директора Украероруху оголосили підозру в шахрайстві на $100 тисяч

 

Заступнику директора “Украероруху” повідомили про підозру у шахрайстві на 100 тисяч доларів.

Про це в четвер, 11 лютого, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“Затримано та повідомлено про підозру одному із заступників директора держпідприємства “Украерорух”, викритого у закінченому замаху на шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що протягом 2019 року підозрюваний, ввівши в оману фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками площею 2000 га, що розташовані на території Полтавщини та належать одному з державних підприємств, для оброблення та висадження сільськогосподарських культур.

За свої послуги чоловік, який раніше працював начальником регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях, хотів отримати від фермерів 100 тисяч доларів.

Водночас жодних можливостей виконати обіцянки зловмисник не мав, а своє сприяння пояснював начебто наявними у нього впливовими зв’язками за попереднім місцем роботи.

Затримали посадовця після передачі частини обумовленої суми – 70 тисяч доларів.

Зараз вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
“Телефонує фейковий Ляшко”: головний санлікар повідомив про шахраїв, які від його імені просять гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна