Україна і ЄС починають перегляд торговельної частини Угоди про асоціацію

 

Україна та Європейський Союз у 2021 році починають процес перегляду Угоди про асоціацію у частині про торгівлю товарами.

Про це в середу, 10 лютого, повідомив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції в Брюсселі після зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, інформує “Європейська правда”.

“Ми з нетерпінням чекаємо на перегляд лібералізації торгівлі товарами, як це передбачено ст. 29 Угоди про асоціацію через п’ять років після набрання чинності, що має відбутися вже цього року”, – сказав Домбровскіс.

На його думку, це стане дуже важливим кроком для посилення доступу до ринків ЄС і “це ще раз підтверджує той динамічний характер при реалізації Угоди про асоціацію, якого ми дотримуємося”.

Очільник українського уряду Денис Шмигаль наголосив, що перегляд Угоди сприятиме збільшенню товарообігу України та ЄС.

“Сподіваємось, що наші переговори дозволять збільшити об’єм квот, які передбачає наша угода з ЄС”, – сказав Шмигаль, додавши, що український уряд залишається “відданим курсу проєвропейських реформ”.

У четвер 11 лютого в Брюсселі відбудеться Рада асоціації Україна-ЄС – найголовніша урядова подія року у відносинах України та Європейського Союзу.

Читайте також:
Україна хотіла б отримати ПДЧ в НАТО разом із Грузією, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна