Україна хотіла б отримати ПДЧ в НАТО разом із Грузією, – Шмигаль

 

Україна хотіла б отримати План дій щодо членства в НАТО разом із Грузією.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 9 лютого,  на пресконференції після переговорів з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі.

“На сьогодні, звісно, нашою короткостроковою стратегією є отримання Плану дій щодо членства. Ми хочемо не відставати далеко від Грузії і, в ідеалі, отримати разом із Грузією ПДЧ, і активно над цим працюємо. Вважаю, що сьогоднішня наша зустріч є досить позитивним і важливим символічним сигналом і також дає нам хороший заряд, хорошу надію”, – сказав Шмигаль, якого цитує агентство “Інтерфакс”.

Він наголосив, що членство в НАТО є для України пріоритетом, і це прописано в Конституції України.

“Ми ухвалили цілу низку законопроектів, ми продовжуємо реформувати наші Збройні сили, ми продовжуємо перехід на стандарти НАТО, ми проводимо спільні навчання, ми беремо участь разом з НАТО в спільних міжнародних операціях, і в нас справді дуже багато сьогодні є напрацювань, які дають нам надію на швидке виконання нашого домашнього завдання. Як казав сьогодні пан генеральний секретар, досягнення стандартів НАТО в секторі безпеки та оборони України і буде тією передумовою, коли ми отримаємо можливість стати повноправним членом”, – пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, що урядова делегація на чолі зі Шмигалем у вівторок, 9 лютого, розпочала триденний робочий візит до Брюсселя для участі, зокрема, у засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також провів у Брюсселі зустріч з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Читайте також:
Столтенберг відповів Зеленському, чому Україна досі не в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна