Турчинов припустив, за яких умов “ЄС” може увійти в парламентську більшість зі “Слугою народу”

 

Олександр Турчинов, який зараз очолює штаб партії “Європейська солідарність”, допустив можливе розширення коаліції в Раді.

Відповідаючи на питання BBC News Україна про те, чи може “Європейська солідарність” теоретично увійти у парламентську більшість разом зі “Слугою народу”, якщо ця політсила запропонує такий варіант, Турчинов заявив, що це можливо.

“Коли раптом вони прозріють і забажають працювати на власну країну, звернуться за допомогою, щоб зупинити цей хаос, то, безумовно, ті фахівці, які є, зокрема, в “Європейській солідарності”, із задоволенням допоможуть стабілізувати ситуацію і вивести країну з цих нескінченних криз”, – вважає керівник штабу “Європейської солідарності”.

Водночас за його словами, у нього “великі сумніви щодо такого прозріння”.

ВВС підкреслили, що в 2021 році очевидними стали проблеми монобільшості й все частіше говорять про можливе розширення коаліції в Раді. Наразі публічно у “Слузі народу” допускали певну співпрацю з “Батьківщиною”, але перспективи нової коаліції туманні.

Натомість Олександр Турчинов виступає за об’єднання “конструктивних сил”.

“Одна із задач, чому я погодився очолити штаб “Європейської солідарності” – це якраз спроба об’єднати демократичні, конструктивні сили, щоби взявши більшість у Верховній Раді, сформувати компетентний уряд і забезпечити динамічний розвиток країни, її європейську та євроатлантичну інтеграцію”, – пояснив політик.

А на уточнення про те, чи міг би такий уряд очолити Петро Порошенко, Олександр Турчинов відзначив:

“Я вважаю, що він достатньо підготовлений для цього”.

Але для цього потрібні дочасні вибори Верховної Ради.

“Далі будемо виправляти те, що вони зробили. Я дуже хочу, щоб не було повторення 2014 року, коли система вже була повністю некерованою, країна була на межі катастрофи, була повноцінна війна. Саме тому я сподіваюся, що вистачить якщо не розуму, то хоча б інстинкту самозбереження [у нинішньої влади], щоб піти на дострокові вибори і віддати той тягар, який вони не можуть тягнути”, – додав Турчинов.

Читайте також:
Майже половина українців хоче оновити все керівництво країни, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна