Кабмін заборонив російську вакцину проти коронавірусу

 

Кабінет Міністрів України заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину проти коронавірусу на території України.

Про це йдеться в постанові Кабміну від 8 лютого 2021 року №95, яку оприлюднив Урядовий портал.

У документі сказано, що забороняється реєструвати вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати, спрямовані на боротьбу з COVID-19, які розроблені чи виготовлені на території Росії.

Постачання та перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною в рамках механізму COVAX.

Контроль щодо цих вакцин для екстреного медичного застосування, їхньої якості та постачання здійснює ДП “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України”.

Раніше Верховна Рада схвалила законопроект про реєстрацію вакцин від COVID-19 до завершення клінічних досліджень при дотриманні певних умов. Рішення про державну реєстрацію вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів з метою екстреного медичного застосування з урахуванням певних зобов’язань ухвалюється, зокрема, якщо такий лікарський засіб не був розроблений в державі, визнаній в установленому порядку державою-агресором.

Читайте також:
РФ використовує вакцину “Спутник V” для політичного впливу на ОРДЛО, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна