У Полтаві засуджена за крадіжку айфона екссекретарка Киви стала заступницею голови райради

 

Заступниця голови Полтавської районної ради від “Опозиційної платформи – За життя” Каріна Дячун у липні 2019 року вчинила крадіжку з магазину і отримала за це штраф у 850 гривень.

Про це інформує видання “Полтавщина”.

У липні 2019 року в магазині “Та-Da”, розташованому в Полтаві, Дячун непомітно взяла смартфон, вимкнула його та принесла додому.

“Після увімкнення пристрою їй зателефонував знайомий поліцейський і сказав, що викрадену річ потрібно повернути. Каріна Дячун визнала свою вину під час судового засідання й отримала штраф”, – йдеться в повідомленні.

Вкрадений мобільний iPhone 6 Plus вартістю 4100 гривень вона повернула добровільно.

Суд визнав Дячун винною у порушенні ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді штрафу – 850 грн. Також обвинувачена компенсувала витрати на експертів – 628 гривень.

Зазначається, що час виборчої кампанії у 2020 році Каріну Дячун зареєстрували кандидатом у ради різного рівня від партії “Опозиційна платформа – За життя”.

До ЦВК України вона подала відомості про освіту – Харківський університет внутрішніх справ, членство у партії – “ОПЗЖ”, інформацію про те, що вона тимчасово не працює, судимість відсутня.

Відомо, що з 2018-го по 2020 рік вона працювала у пенітенціарній системі.

Як пояснюють юристи, після внесення змін у Кримінально-процесуальнйи кодекс України в 2020 році кримінальні правопорушення поділяються на кримінальні проступки і злочини.

Кримінальним проступком є передбачене Кримінальним кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Частина 1 статті 185 ККУ належить до переліку саме кримінальних проступків.

Із 1 січня 2020 року, якщо людину засудили за кримінальний проступок, після відбуття покарання він вважається таким, який не має судимості.

Тому вважається, що Каріна Дячун не має судимості.

“Вона працювала в офісі як моя секретарка. Щодо суду, то запитаю: ну й що? Я мав судимість, Юлія Тимошенко мала, Юрій Луценко мав. Я зважаю не на це, а на ділові та людські якості. Є така приказка: “Від суми та тюрми – не зарікайся”. Тому я погодив її призначення секретарем, а потім підтримав і її висування”, –  прокоментував інформацію про кримінальний проступок Дячун народний депутат від “ОПЗЖ” Ілля Кива.

Читайте також:
У Миколаєві депутат міськради від ОПЗЖ Невінчаний відмовився говорити українською на вимогу посадовця. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна