Україна увійшла до Комітету продовольчої безпеки ООН

 

Україна увійшла до складу Комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки Організації об’єднаних націй.

Про це в понеділок, 8 лютого, інформує пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що Комітет є міжнародною міжурядовою платформою співпраці країн задля гарантування безпеки.

Він підпорядковується Генеральній Асамблеї ООН через Економічну і Соціальну Раду ООН (ЕКОСОР) та Конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна вже є гарантом продовольчої безпеки у багатьох країнах світу завдяки потужному продовольчому експорту.

“Входження до Комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН надає нашій державі додаткові можливості впливу на глобальному продовольчу політику. Україна надалі зміцнює роль гаранта світової продовольчої безпеки”, – зазначив урядовець.

Міністр нагадав, що за результатами 2019-2020 маркетингового року (липень 2019-го – червень 2020-го) Україна посіла перше місце у світі з експорту соняшникової олії, друге – з експорту ячменю, увійшла до четвірки найбільших експортерів кукурудзи та п’ятірки найбільших експортерів пшениці.

“Важлива роль нашої держави особливо проявилася із початком пандемії, коли порушилися глобальні ланцюжки постачання товарів. Україна продовжила виконувати свої зобов’язання та суттєво сприяла продовольчій безпеці своїх партнерів на Близькому Сході, в Європі, Південно-Східній Азії та Північній Африці”, – нагадав Кулеба.

Дипломат нагадав, що утвердження в ролі гаранта світової продовольчої безпеки жодним чином не повинно впливати на продовольчий баланс всередині нашої держави. Оскільки, за оцінками експертів, національним запасам продовольства нічого не загрожує, загроз ані для експорту, ані для внутрішнього споживання немає.

Читайте також:
Світу загрожує найбільша за 75 років гуманітарна криза, – ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна