Світу загрожує найбільша за 75 років гуманітарна криза, – ООН

 

В Організації об’єднаних націй попередили, що у 2021 році світу зіткнеться з найбільшою за 75 років гуманітарною кризою.

Про це на спеціальному засіданні Генасамблеї ООН заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, інформує Deutsche Welle в суботу, 5 грудня.

“2021 рік в буквальному сенсі буде катастрофічним, зважаючи на те, що ми бачимо на даному етапі”, – сказав Бізлі.

За його словами, десятки країн постали перед загрозою голоду, через пандемію кількість людей, які можуть померти від голоду, зросла з прогнозованих 135 млн до 270 млн.

“У наступному році ми не зможемо профінансувати всі програми, тому нам доведеться розставляти пріоритети. Оскільки ми витратили $19 трлн, грошей на подолання гуманітарної кризи може і не бути у 2021 році. Ми бачимо економічне падіння, а потреби зросли вдвічі”, – додав глава Всесвітньої продовольчої програми.

Він закликав світових лідерів і міжнародні організації приділити увагу фінансуванню боротьби з голодом.

Читайте також:
МВФ оцінив світові збитки від коронакризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна