“Центр Європи наш”: громада ПЦУ в селі Ділове зайшла у храм після перемоги в судах усіх інстанцій

 

Після двох років боротьби громада Православної церкви України в селі Ділове Рахівського району на Закарпатті, на підставі рішення судів усіх трьох інстанцій, зайшла до храму та церковного будинку.

Про це повідомив єпископ Закарпатський (ПЦУ) Варсонофій.

“Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику – нашій релігійній громаді. Звичайно, не обійшлось без провокацій зі сторони представників Хустської єпархії РПЦвУ. Проте, завдячуючи працівникам поліції та СБУ, вдалося виконати рішення суду”, – розповів єпископ ПЦУ в фейсбуці.

Він подякував керівництву та співробітникам управлінь Національної поліції України та СБУ в Закарпатській області за забезпечення дотримання законів України та рішень судів під час передачі майна релігійної громади її законному власнику.

“Вітаю нашу релігійну громаду Успіння Пресвятої Богородиці с. Ділове та її настоятеля – ієрея Івана Андращука з виконанням рішення суду та отриманням доступу до храмових споруд”, – зазначив єпископ.

4 лютого, в день, коли релігійна громада Свято-Успенського храму села Ділове після тривалої судової тяганини отримала доступ до свого храму, настоятель Іван Андращук відслужив у церкві подячний молебень разом із вірянами. Присутні дякували Богу за його милість і щедрість, а також просили, щоб в Україні припинилася неоголошена війна та запанував справедливий мир.

Свято-Успенський храм у селі Ділове Рахівського району

Як передає “Релігійна правда“, ще в січні-лютому 2019 року релігійна громада Свято-Успенського храму в селі Ділове Рахівського району Закарпаття проголосувала за перехід від Хустської єпархії Російської православної церкви (МП) до Закарпатської єпархії помісної Православної церкви України (ПЦУ) і зареєструвала свою нову громаду. Цього не сприйняв місцевий священник РПЦвУ і менша частина парафіян, які виступали проти переходу.
Громада ПЦУ виграла три суди (першої інстанції, апеляційний та касацію у Верховному Суді), але прихильники Московського патріархату на чолі зі священником Майором, за підтримки священників із навколишніх сіл, не зважали на рішення судів і блокували вхід на територію церкви.
Нацполіція та обласна влада довгий час ігнорували звернення від керівника Закарпатської єпархії ПЦУ з проханням вплинути на виконання представниками РПЦвУ (МП) рішення Верхового Суду України щодо храму у селі Діловому.

Як відомо, біля села Ділове з 1887 року встановлено двометровий кам’яний знак, що позначає географічний центр Європи.

Читайте також:
На Керченському півострові відновили богослужіння в парафії ПЦУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна