На Керченському півострові відновили богослужіння в парафії ПЦУ. ВІДЕО

 

В селі Осовини (АР Крим) 18 січня 2021 року відбулося перше святкове Богослужіння, відновлене після тривалої перерви – ще з 2014 року.

Про це повідомила інформаційна агенція “Голос Криму”.

Парафія Святого Архистратига Божого Михаїла Кримської Єпархії УПЦ КП (нині Православна Церква України – Н.) була зареєстрована 25 жовтня 2002 року.

Першим її настоятелем був митрофорний протоієрей Михаїл Хазов.

Парафія діяла до літа 2014 року, але через переслідування та погрози отець Михаїл разом з дружиною і дітьми мусив покинути Крим і виїхати на материкову Україну.

Сім років церква була закрита, віруючі села Осовіни старанно зберігали святиню і зверталися до Управління Кримської Єпархії відновити Богослужіння, але через відсутність духовенства це було вкрай тяжко зробити.

“Напередодні свята Богоявлення Господнього з Милості Божої, стараннями протоієрея Івана Олещука було відроджено життєдіяльність парафії. Перше Богослужіння відбулося в свято Хрещення Господнього з Великого освячення води.  У свою чергу хочу подякувати всім причетним до створення і відновлення цієї парафії. В ці складні часи, коли хвороби, смерть, засуха в Криму підступили до наших осель, будимо просити Господа, щоб Він не залишав нас Своєї Благодаті”, – прокоментував відновлення богослужінь у храмі митрополит Сімферопольський і Кримський Православної Церкви України Климент.

Відео святкового вечірнього Богослужіння:

Додамо, що село Осовини розташоване на Керченському півострові, східній частині тимчасово окупованого Кримського півострова:

Читайте також:
У церквах окупованого Криму моляться про дощ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна