У Запоріжжі поліція оголосила підозру працівнику лікарні, де сталася пожежа

 

Правоохоронці повідомили завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу Запорізької інфекційної лікарні про підозру у справі про пожежу у реанімаційному відділі медзакладу.

Про це у п’ятницю, 5 лютого, інформує пресслужба Нацполіції.

“Під час досудового розслідування встановлено, що працівник в порушення вимог ст. 15 Закону України “Про охорону праці” та посадової інструкції, не зупинив роботу обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу життю та здоров’ю людей. Внаслідок цього 3 лютого під час проведення кисневої терапії виникла пожежа, яка призвела до загибелі трьох пацієнтів та лікаря анестезіолога”, – йдеться в повідомленні.

Підозру працівнику лікарні оголосили напередодні.

Його підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу – “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки” та “Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою”.

Максимальна санкція цих статей передбачає позбавлення волі до восьми років.

Сьогодні вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному. Досудове слідство триває.

Як інформувала “Новинарня“, пожежа в лікарні Запоріжжя сталася 3 лютого о 23:25 в реанімації, де перебували хворі на COVID-19.
Загинуло четверо людей, серед яких 26-річна лікарка Олена Глива. Вона працювала лікарем-реаніматологом обласної інфекційної лікарні.
Пацієнтам було було 91, 76 та 64 роки. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі – отруєння чадним газом.
За фактом події відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст 270 (порушення правил пожежної безпеки).
У Запоріжжі 5 лютого оголосили Днем жалоби.

Ймовірною причиною займання могло стати загорання медичного обладнання.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов терміново вилетів у Запоріжжя, щоб встановити всі обставини трагедії.
Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих та пообіцяв “виправити ситуацію”, щоби запобігти таким інцидентам в майбутньому.

Читайте також:
На Запоріжжі СБУ викрила агітаторів, які хотіли через “народовладдя” відновити СРСР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна