Унаслідок пожежі в COVID-відділенні запорізької лікарні загинула лікарка та троє пацієнтів на ШВЛ

 

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа. Загинули троє хворих та молода лікарка.

Про це вночі в четвер, 4 лютого, повідомили в пресцентрі ДСНС.

Займання сталося 3 лютого о 23:25 у м. Запоріжжя по Гвардійському бульвару, 142, на території 2 інфекційної лікарні на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу.

“Внаслідок пожежі загинуло 4 особи та 2 особи постраждало. Підрозділами ДСНС евакуйовано 7 осіб. 4 лютого о 00:19 пожежу ліквідовано на площі 50 м. кв”, – повідомили рятувальники.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух на місці трагедії повідомив про створення комісії для розслідування пожежі.

“Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежників. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів… На першому поверсі перебували люди, які знаходились на штучній вентиляції легенів. Їх виносили на руках”.

Фото: ГУ НП у Запорізькій області

“Укрінформ” повідомляє, що на першому поверсі, де відбулась пожежа, пацієнтів не залишилось. На інших поверхах залишаються люди, їхньому життю нічого не загрожує. Всього в корпусі перебувало 29 людей.

На місці трагедії створили пост дезінфекції. Причини пожежі з’ясовуються.

У Запорізькій ОДА підкреслили, що найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

Поліція Запоріжжя повідомила, що відкрила провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії для встановлення обставин і причин пожежі.

Читайте також:
У лікарні Києва, де приймають хворих на COVID-19, сталася пожежа. Головлікарка заявляє про підпал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна