Війна на Донбасі завдала Україні збитків на 120 млрд доларів, – Резніков

 

Російська Федерація війною на Донбасі завдала Україні близько 120 млрд доларів збитків. Такі оцінки приблизні, оскільки в Україні не можуть підрахувати, скільки державного та комунального майна залишилося в окупації.

Про це  заявив віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю LB.ua, яке опубліковане в середу, 3 лютого.

“За різними оцінками, нам на Донбасі завдали близько 120 млрд доларів майнових збитків, на думку ж Віденського інституту міжнародних економічних досліджень, мінімально на відновлення регіону треба близько 22 млрд доларів. Все це приблизні цифри, однак те, що вони колосальні – факт”, – зазначив Резніков.

При цьому, за його словами, в Україні досі ніхто не може відповісти на питання, скільки на окупованому Донбасі залишилося державного і комунального майна та на яку суму оцінюється збитки від його відчуження.

Він також додав, що для відновлення Донбасу після його деокупації будуть шукати різні джерела, в тому числі й західне інвестування.

Читайте також:
Єрмак заявив про план “Б”, якщо деокупація Донбасу не відбудеться до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна