Янукович кличе прокурорів і ДБР у Ростов, хоче “з’ясувати питання”

 

Експрезидент Віктор Янукович звернувся до офісу генерального прокурора і в Державне бюро розслідувань з проханням до прокурорів прибути за місцем його тимчасового перебування в Російській Федерації для “з’ясування всіх необхідних питань для розслідування справ Майдану”.

Про це у вівторок, 2 лютого, заявили в пресслужбі адвокатського об’єднання “Aver Lex”, передає агентство “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що відповідні заяви подані захистом Януковича. Інформацію про вручення Януковичу нової підозри у державній зраді за підписання “харківських угод” на користь Російської Федерації, адвокати називають неправдивою.

У зв’язку з цим, Янукович, мовляв, знову звернувся до ОГП з проханням приїхати до нього в Російську Федерацію, де він раніше “отримав тимчасовий притулок”.

За словами адвоката Віталія Сердюка, “місце перебування Януковича давно відоме правоохоронним органам України”.

“І, незважаючи на те, що у ДБР абсолютно немає підстав для того, щоб виносити будь-які підозри за харківськими угодами, Віктор Янукович в черговий раз готовий до зустрічі і максимальної співпраці зі слідством для встановлення і покарання винуватців злочинів 2014 року”, – додали в пресслужбі адвокатського об’єднання.

Як інформувала “Новинарня“, 28 січня ДБР повідомило Януковичу підозру в держзраді за підписання “Харківських угод”.

Читайте також:
Янукович хоче приїхати на суд щодо обрання йому запобіжного заходу, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна