Янукович хоче приїхати на суд щодо обрання йому запобіжного заходу, – адвокат

 

Печерський районний суд Києва планує розглянути повторно клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року під час Майдану.

Сам Янукович хоче взяти участь у засіданні суду в середу, 9 грудня, повідомив його адвокат Віталій Сердюк на своїй сторінці в фейсбуці.

“9 грудня о 14:45 в Печерському районному суді Києва розглядатиметься клопотання ОГП про обрання четвертому президентові України запобіжного заходу у справі Майдану. Віктор Янукович вимагає особистої участі в процесі, залучення до нього потерпілих і допиту свідків”, – написав Сердюк.

При цьому адвокат нагадав, що це буде вже повторний розгляд. Попереднє рішення Печерського суду було скасовано Київським апеляційним судом.

Нагадаємо, 16 листопада Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року під час Майдану та призначив новий розгляд щодо обрання запобіжного заходу.

Раніше у справі про привласнення Межигір’я у Вищому антикорупційному суді заявили, що колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу не обиратимуть запобіжний захід через порушення умов досудового розслідування.

Читайте також:
Апеляційний суд залишив вирок Януковичу за держзраду без змін: 13 років тюрми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна