Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Януковичу

 

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року під час Майдану та призначив новий розгляд щодо обрання запобіжного заходу.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок, 16 листопада.

“Апеляційні скарги захисників, які діють в інтересах Януковича, задовольнити частково. Ухвалу Печерського районного суду від 12 травня 2020 року, якою задоволено клопотання… про застосування до Януковича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави скасувати, постановити нову, якою призначити новий розгляд в суді першої інстанції клопотання слідчого першого відділу Сидоренка… про обрання підозрюваному Януковичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — цитує суддю УНН.

У коментарі Громадському один з адвокатів Януковича Ігор Федоренко сказав, що апеляція скасувала рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Віктора Януковича.

“Чисельні процесуальні порушення та непідтвердженість підозри. Рішенням апеляційного суду справа направлена для розгляду до суду першої інстанції”, — розповів він, додавши, що фактично суд першої інстанції буде ще раз переглядати цю справу.

Як інформувала “Новинарня“, у справі про привласнення Межигір’я у Вищому антикорупційному суді заявили, що колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу не обиратимуть запобіжний захід через порушення умов досудового розслідування.

Читайте також:
Апеляційний суд залишив вирок Януковичу за держзраду без змін: 13 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна