У Латвії найбільший оператор припинив ретрансляцію низки телеканалів РФ

 

Найбільша телекомунікаційна компанія в Латвії Tet сьогодні припинила ретрансляцію на території країни п’яти російських телеканалів.

Причиною такого рішення стали побоювання через можливе недотримання санкційного режиму, повідомила пресслужба оператора в неділю, 31 січня.

“Через невпевненість у праві на представлення телеканалів і побоювань з приводу недотримання санкційного режису Tet припиняє ретрансляцію каналів — “Першого балтійського каналу”, “НТВ Мир”, “Рен ТВ Балтия”, “Кинокомедия” і “Киномикс”, замінюючи їх іншими еквівалентними телеканалами”, – зазначила пресслужба телекомунікаційної компанії, 51% капіталу якої належить державі.

“Незважаючи на тривалі і неодноразові запити інформації, Tet не має доступу до юридично обґрунтованої інформації про умови ретрансляції телеканалів ПБК, “НТВ Мир”, “Рен ТВ Балтия”, “Кинокомедия” і “Киномикс” у Латвії. Отже, неможливо провести належну оцінку ризиків, як того вимагає чинне законодавство”, – йдеться в її повідомленні.

Як відзначає оператор, розповсюджувачем цих телеканалів в Латвії є TEM LV — одна з компаній медіахолдингу “Балтійський медіа альянс”.

Зважаючи на ці обставини, а також публічно висунутими щодо “Балтійського медіа альянсу” звинуваченнями в порушенні міжнародних санкцій оператор планує звернутися до державних і правоохоронних органів з проханням “прояснити якомога скоріше дії, очікувані від постачальників послуг платного телебачення для поширення вищезазначених телеканалів у Латвії, які в даний час включені в список каналів Національної ради по електронним ЗМІ, що ретранслюються, з метою забезпечення однакового доступу і запобігання недотримання правових норм, іншого підходу і спотворення ринку”.

Читайте також:
Москва погрожує відповіддю на “утиски” російськомовних ЗМІ в Латвії

У Латвії радіо оштрафували через інтерв’ю з Жириновським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна