Військові науковці вперше з 2014 року випробували тканину для парашутів

 

В Україні вперше з 2014 року військова наукова установа випробувала текстильні матеріали, з яких виготовляються парашутні системи.
Це стало можливим завдяки новому обладнанню, яке відповідає стандартам НАТО.

Про це в четвер, 28 січня, повідомили в пресцентрі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. 

“В Україні вперше з 2014 року військова наукова установа самостійно без залучення цивільних підприємств промисловості визначила фізико-механічні показники текстильних матеріалів, з яких виготовляються парашутні системи”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в установі створили та отримали відповідну акредитацію для лабораторії текстильних та конструкційних матеріалів.

Нове обладнання дозволяє в повному обсязі в лабораторних умовах проводити випробування парашутно-десантного, аварійно-рятувального, речового майна, спеціального спорядження, комплексів бойової екіпіровки, складових польових містечок тощо.

“На новому обладнанні, яке відповідає стандартам НАТО, проведено лабораторні випробування щодо збільшення встановлених показників десантної парашутної системи Д-5, що знаходиться на постачанні і має широке застосування в Збройних силах України та за якою не здійснюється авторський нагляд”, – підкреслили дослідники.

Там також наголосили, що до 2014 року проведення таких лабораторних випробувань виконувала лабораторія Науково-дослідного інституту аеропружних систем, який залишився на анексованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим.

Під час досліджень задіяли розривну машину із навантаженням до 5 тон та фіксацією показників за рахунок відповідного програмного забезпечення, прилади визначення повітряпроникності та стійкості до стирання.

“На черзі лабораторні випробування парашутних гальмівних посадкових систем вітчизняного розробника для літаків МиГ-29, а в подальшому для Су-24, Су-25 та Су-27”, – підкреслили в інституті.

Парашутні гальмівні посадкові системи додатково будуть досліджені в спеціальній кліматичній камері тепла-холоду та вологи з температурою від мінус 60 °С до + 90 °С, та вологістю від 30 до 98 %.

У 2021 році планується проведення випробувань парашутних рятувальних систем, які використовується на вертольотах типу Мі-2, Мі-8, Мі-24, Ка-27 та на військово-транспортних літаках Збройних сил України.

Використання сучасної науково-дослідної лабораторії інституту дозволить зменшити витрати Збройних сил України на понад мільйон гривень щорічно, тільки з 2014 по 2020 роки було витрачено майже 12 млн грн за заключення договорів з цивільними підприємствами промисловості щодо продовження визначених показників рятувальних парашутних систем на замовлення Командування Повітряних сил.

Читайте також:
В Україні успішно випробували ще одну партію термобаричних вогнеметів для ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.