В Україні успішно випробували ще одну партію термобаричних вогнеметів для ЗСУ. ВІДЕО

 

Партія реактивних вогнеметів с термобаричною бойовою частиною РПВ-16 успішно пройшла випробування та найближчим часом потрапить до українського війська.

Про це повідомляє в понеділок, 2 листопада, видання Defense Express, посилаючись на відео, зняте під час приймально-здавальних випробувань партії РПВ-16.

Зазначається, що реактивні вогнементи розроблені та виробляються у Науково-дослідному інституті хімічних продуктів у Шостці Сумської області. 

Окрім того, паралельно з приймально-здавальними випробуваннями партії РПВ-16 пройшли успішні випробування і нового реактивного вогнемета, який відрізняється меншою вагою та призначений для Сил спеціальних операцій та розвідувальних підрозділів десантно-штурмових військ.
Розробку саме такого полегшеного варіанта піхотного вогнемета, під назвою РПВ-18, “Укроборонпром” анонсував улітку цього року.

Довідково:
РПВ-16 — одна з нових розробок української “оборонки”, яку вперше публічно представили в 2017 році, а з 2018-го постачається до армії.
Ця зброя має надвисоку ефективність завдяки спеціальній термобаричний бойовій частині, також відомої як боєприпас об’ємного вибуху чи “вакуумна бомба”.

При влученні бойової частини РПВ-16 у ціль розпорошує аерозольну хмару з діаметром 7-8 метрів, яка через 0,2 секунди детонує і утворює вогняну зону ураження об’ємом 120 кв. метрів, з температурою 2500°C та надлишковим тиском. За своєю бойовою потужністю постріл з РПВ-16 еквівалентний артилерійському снаряду калібром 122 мм.

Ця зброя максимально ефективна проти укриттів, вогневих точок, легкоброньованої техніки та живої сили противника.

Максимальна дальність прицільного вогню РПВ-16 становить 600 метрів при використанні штатного діоптричного прицілу, водночас максимальна дальність стрільби — 1 км. Вага вогнемета разом із бойовою частиною становить 11 кг.

Читайте також:
Україна розглядає можливість закупівлі польських самохідних гаубиць Krab

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна