На форумі в Донецьку сепаратисти приймають єдину доктрину “Русскій Донбас”, в основі якої – російська мова

доповнено

У четвер, 28 січня, в Донецьку ставленики російської окупаційної адміністрації зібралися на форум “Русский Донбасс”, щоб “закріпити спільну позицію “ЛНР” і “ДНР” в єдиній доктрині”. Основою доктрини “Русский Донбасс” названо російську мову.

Як передає “Новинарня“, про це на відкритті форуму заявив ватажок терористичного угруповання “Луганська народна республіка” Леонід Пасічник.

“Упевнений, що сьогоднішній захід закріпить нашу спільну позицію в єдиній доктрині”, – сказав Пасічник, якого цитують сепаратистські ЗМІ.

Він заявив, що ця доктрина стверджуватиме “цінності”, які нібито “руйнує Україна”: “сімейні цінності, російська мова, повага до [радянського] героїчного минулого”.

“Нас намагаються відірвати від Росії, нав’язуючи чужу ідеологію, сіючи ворожнечу між братніми народами. Але любов до Батьківщини, яка згуртувала нас, дозволяє з честю відстоювати позиції “русского мира”, служить опорою, зміцнюючи єдність російської нації. Від кожного з нас залежить примноження величі російського народу, збереження його культурного і духовного багатства”, – додав маріонетковий ватажок “ЛНР” Пасічник, який у 1993-2013 роках працював у Службі безпеки України, зокрема був начальником підрозділу з боротьби з контрабандою головного відділу “К” Управління СБУ в Луганської області.

Про те, що російська мова є “фундаментальною основою єдності Донбасу і Росії”, сказав на “форумі” незаконно обраний у Криму депутатом Державної думи РФ Андрій Козенко, щодо якого діють санкції США, ЄС, Канади і Швейцарії.

“У доктрині “Русский Донбас” чітко відображено, що російська мова, поряд із гербом, гімном і прапором, приймається в якості символу і є фундаментальною основою нашої єдності“, – сказав він.

Проєкт доктрини, що має бути затверджена на “форумі”, був опублікований 20 січня. Він зокрема передбачає захоплення всіх територій Донецької та Луганської областей України.

Очільник сепаратистів “ДНР” Денис Пушилін на форумі оголосив 2021 рік “роком російської культури в “ДНР”.

Дводенний міжнародний форум “Русский Донбас” триває в донецькому “Центрі слов’янської культури”, інформує сайт місцевих сепаратистів ДАН. У ньому беруть участь ватажки “ДНР” Денис Пушилін і “ЛНР” Леонід Пасічник, інші представники окупаційної адміністрації, незаконно обраний депутатом Держдуми РФ у Криму Андрій Козенко (“Єдина Росія”), депутат Держдуми РФ від КПРФ Казбек Тайсаєв, російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян і Роман Бабаян, місцеві викладачі, бюджетники, громадські працівники тощо – всього до 400 осіб.
Обговорення відбувається на чотирьох майданчиках: “Історичне минуле Донбасу”, “Сучасний період у розвитку Донбасу”, “Наше майбутнє з Росією”, “Думка”, також заплановано “круглі столи” – “Ідеологія, культура і цінності “русского мира” як об’єднавче начало Росії і Донбасу» і “Безпека російської цивілізації в умовах глобальної геополітичної турбулентності”.

ДОПОВНЕНО. Головний редактор пропагандистського каналу в Росії Russia Today Маргарита Симоньян на форумі закликала владу Росії анексувати окуповану частину Донбасу

“Люди Донбасу хочуть жити у себе вдома і бути частиною своєї величезної і великої, нашої щедрої батьківщини. І ми зобов’язані їм це забезпечити. Росія, матінка, забери Донбас додому!” – сказала вона у виступі.

Читайте також:
На кордоні Росії та Казахстану затримали одноногого бойовика “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна