ДПСУ в Краматорську проводила стрільби на полігоні: дві кулі прилетіли у вікна житлових будинків

 

Унаслідок стрільб на полігоні в Краматорську, які проводила Державна прикордонна служба України, дві кулі прилетіли у вікна житлових будинків.

Про інцидент, який трапився у вівторок, 26 січня, написали регіональні ЗМІ Донеччини. В середу, 27 січня, зреагували на це і в пресцентрі командування операції Об’єднаних сил

Стрільби проводилися в селищі Ясногірка Краматорського району.

“В ході службової перевірки було встановлено, що на одному з військових полігонів, що неподалік селища, 26 січня проводились заняття з практичних стрільб одного з підрозділів ДПС України”, – інформують у пресцентрі штабу ООС.

Там додали, що в ДПСУ призначено службове розслідування та здійснюються заходи щодо врегулювання ситуації з мешканцями будинків.

Як передає місцеве ЗМІ “Восточный проект”, кулі прилетіли у вікна та віконні рами житлових будинків.

Фото: Восточный проект

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко повідомив, що військові компенсують збитки місцевим мешканцям.

“Кулі потрапили в три будинки близько 16 години 26 січня. Це приватний сектор в Ясногірці. Староста селища Микола Гребенюк чітко спрацював і вчора вже відбулася зустріч з військовою частиною, вони миттєво відреагували, приїхали, заспокоїли місцевих жителів. Сьогодні до кінця дня військові пообіцяли надати письмове підтвердження, що всі збитки будуть компенсовані. Лист вони направлять до старости Ясногірки. Збитки компенсують за рахунок військової частини, це прикордонний загін, номер частини я не пам’ятаю”, – сказав мер.

Він також додав, що полігон для стрільб розташований в кар’єрі на території Ясногірки. Кар’єр знаходиться в приватній власності. Іншого місця для військових навчань поки що немає.

“На цей час я маю досвід спілкування з військовими частинами, розташованими на території Краматорська. Іншого полігону і можливості проводити навчання в них, на жаль, немає. Але вони мають дотримуватися заходів безпеки і не повинні траплятися такі випадки, коли кулі долітають до мешканців нашого міста”, – додав Гончаренко.

Читайте також:
Під час стрільб на полігоні ОК “Південь” сталася пожежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна