Військові витрати світу перевищили $1,9 трлн. ІНФОГРАФІКА

 

Загальний обсяг світових витрат на оборону минулого року склав 1,93 трлн доларів. У 2019-му вони становили 1,8 трлн.

Про це повідомляє cайт інформаційного агентства Jane’s.

У 2021 році зростання витрат трохи сповільниться через наслідки пандемії COVID-19.

За даними аналітиків, скорочення обмежиться регіонами, залежними від експорту сировинних товарів, таких як нафта, і буде врівноважено збільшенням в регіонах, де все ще очікується стійке зростання.

Оскільки всі регіони, крім Європи, Азійсько-тихоокеанського та Латинської Америки, ймовірно, здійснять реальне скорочення у 2021 році, загальне зростання оборонних витрат впаде до найнижчого рівня з 2013 року (1,53 трлн доларів).

“Значний вплив пандемії COVID-19 на фінансування, ймовірно, відбудеться у 2022 році, коли уряди почнуть обмежувати витрати”, – стверджує провідний аналітик Jane’s Ендрю Макдональд.

Тому позитивне зростання збережеться насамперед через Азію, а після кризових років зростання асигнувань на оборону, ймовірно, знову прискориться. Аналітики прогнозують витрати на рівні 2,23 трлн доларів до 2030 року. Саме країни Азії стануть одним із головних джерел зростання.

Якщо у 2010 році на країни в цьому регіоні припадало 20% всіх витрат, то до 2028-го витрати складуть близько 35%.

Нагадаємо, у держбюджеті України на 2021 рік видатки на національну безпеку та оборону передбачені в обсязі 267 мільярдів гривень (5,93% ВВП).

Читайте також:
У 2021 році в Україні створять Агенцію оборонних технологій за зразком США


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.