У 2021 році в Україні створять Агенцію оборонних технологій за зразком США

 

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України визначило п’ять пріоритетних завдань у своїй діяльності на 2021 рік.
Серед планів – створення Агенції оборонних технологій. 

Їх перерахувала пресслужба відомства  у вівторок, 26 січня.

Так, у законодавчій сфері Мінстратегпром планує затвердити п’ять основоположних документів, що дадуть змогу реформувати та вивести на якісно новий рівень галузі промисловості, якими опікується Міністерство.

Це:

  • Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України;
  • Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма України на 2021-2025 роки;
  • Державна цільова науково-технічна програма розвитку авіаційної промисловості України на 2021-2030 роки;
  • Загальнодержавна комплексна програма розвитку високих наукоємних технологій.

Крім того, треба затвердити й реалізувати Державне оборонне замовлення на 2021 рік.

Протягом року Мінстратегпром також продовжуватиме процес корпоратизації підприємств ДК “Укроборонпром”, додали в пресслужбі.

“Державні підприємства стратегічних галузей промисловості буде розподілено за напрямами діяльності та згруповано у двох державних холдингових компаніях: “Оборонні системи України” та “Аерокосмічні системи України”, – наголошують у відомстві.

У 2021 році в Україні має з’явитися Агенція оборонних технологій на зразок Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США.

“Завдання Агенції полягатиме у впровадженні науково-технічних розробок і нових технологій для створення сучасних видів конкурентного озброєння та військової техніки”, – додали в Мінстратегпромі.

Мінстратегпром також хоче забезпечити суттєве збільшення надходжень до державного бюджету від експортної діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Читайте також:
Стало відомо, яку продукцію закупить МОУ в 2021 році безпосередньо в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна